Meer info: 06 42243130 | info@insidebeauty.nl | Facebook_Button_Inside_Beauty Reisverslag Studiebezoek Laboratorium SPA - Inside Beauty Instagram Button Inside Beauty

Reisverslag Studiebezoek Laboratorium SPA

https://www.facebook.com/insidebeauty.nl/videos/1884712228255756/

Frankrijk Aix de Provence – 10 t/m 13 juni 2018

Een kijkje in de keuken- een ochtend in het laboratorium – een hele dag op pad met Mevr. M.P. Magonet, de grondlegster van Spa Aromatherapie en Les Gavot.

Ik heb het voor de derde keer kunnen meemaken. WEER was het een geweldige ervaring. Extra kennis opgedaan; want JA er valt nog zoveel te leren, ook al werk je 25 jaar met deze producten. Opnieuw overtuigd geraakt van de geweldige kwaliteit van het product, van elk ingrediënt op zich. De onuitputtelijke passie en kennis van Mevr. Magonet (nu 76 jaar en natuurarts van oorsprong) is bewonderenswaardig. Wat is het toch prachtig om te kunnen werken met het neusje van de zalm in natuurcosmetica. Geen wonder dat jouw huid (en die van mij natuurlijk ook) hier zo blij van wordt!

Wil je meer weten over de studiereis ?
Bekijk de video op Facebook of lees meer.

Samen met 29 collega’s en Alette en Jan van de firma Maquis (groothandel van SPA Aromatherapie) vlogen we op 10 juni naar Marseille. We verbleven in een Hotel net buiten Aix de Provence, een half uurtje vanaf Marseille. Jan en Alette hadden een mooi programma voor ons gemaakt.

De stemming was direct al geweldig goed. Allemaal enthousiaste vakvrouwen met dezelfde passie en interesses. Vele voor mij al bekend, sommige heb ik leren kennen en een aantal nog beter leren kennen. Wat heerlijk om deze dagen met zulke fijne collega’s te kunnen optrekken. Om met elkaar te lachen (heel veel pijn in je wangen) en van elkaar te leren.

Maandag fris en fruitig met alle dames in de bus naar het Laboratorium. Na een enthousiaste ontvangst van Mevr. Magonet en een aantal van haar werkneemsters ging het programma van start. Mevr. Magonet spreekt Vlaams, voor ons goed verstaanbaar. (Wat een geweldige taal, ik hou ervan). Verder werd waar kon het frans vertaald door Jan, Alette of collega’s.

De ochtend was het opletten geblazen! (Deed je dat niet, dan kon mevr. Magonet het niet laten daar toch even een opmerking over te maken). Er werd op “keuken-formaat” een product (bodymilk in dit geval) klaar gemaakt. Wauw, wat een kennis is er nodig om natuurcosmetica te maken. Elk ingrediënt is goedgekeurd door Ecocert, 100% veilig voor huid en gezondheid. Alle ingrediënten zijn van de beste kwaliteit. Het is namelijk zo dat Mevr. Magonet al meer dan 35 werkt met natuurlijke ingrediënten: etherische oliën, plantenoliën, gevriesdroogde poeders van fruit, groenten, granen, groene thee etc, etc. Zij heeft daarmee de toegang tot de beste leveranciers. Bijvoorbeeld Sandelhout van Mysore of Aloe Vera uit Mexico. De natuur kan niet meer leveren. We zijn afhankelijk van het weer, de grondkwaliteit en de oogst. Toch is er veel vraag naar natuurstoffen voor cosmetica. Andere bedrijven zullen elders hun grondstoffen vandaan moeten halen, of kiezen voor een verdunde variant (wat overigens niet vermeld wordt op ’t etiket, om het nog maar even te benoemen). Is de basis van het cosmeticaproduct niet natuurlijk, dan kan er technisch gezien ook geen etherische olie aan worden toegevoegd en wordt deze synthetisch nagemaakt. (dus…) Elk ingrediënt wordt volgens een bepaalde volgorde en bij een specifieke temperatuur toegevoegd. Het kan zelfs zo zijn dat bij een nieuwe oogst van een natuurlijk ingrediënt de methode weer moet worden aangepast. Toen ik dat zo weer even met eigen ogen mocht zien ben ik “met nog meer liefde gaan smeren”. Ik hoop dat ook jij nu nog meer kunt genieten van je mooie producten!

Verder werden onze neuzen getest op geurherkenning van etherische oliën en kregen we een rondleiding door het laboratorium. Wat mij daarbij opviel was dat ik gezichten zag die ik 5 en 10 jaar geleden ook al had gezien. Betrokken werknemers. Geeft toch een fijn gevoel dat de kennis goed gewaarborgd blijft. Ook hebben we vragen kunnen stellen aan de laborantes en Mevr. Magonet. Alle vragen en antwoorden heeft weer meer kennis gebracht. Daar wordt ik toch zo blij van.

Na een inspannende ochtend was er tijd voor ontspanning. We zijn door Mevr. Magonet verwend in Chateau Virant met heerlijke franse hapjes, olijfolie en wijnen. Tijdens de rondleiding door de dochter van dit familiebedrijf konden we niet anders dan geïnspireerd worden door kennis, passie, hard werken en Franse trots.

Dit maakten wij ook dinsdag weer mee. Een bezoek aan een familie bedrijf in Plateau Valensole. Een van de meest grote lavendin (geen lavendel, dat weet ik nu) gebieden in de Provence. Op z’n Frans-Engels kregen we uitleg (we waren wel allemaal wat afgeleid door de scheur in zijn broek- en ga je dat dan wel of niet zeggen- wordt zo’n man niet verlegen bij 30 vrouwen). We konden ons uitleven en genieten in de lavendelvelden. Wat een cadeautje op deze reis!

Na een gezellige laatste avond met veel speeches, bedankjes, rose’tjes en dansjes stond ik woensdag ochtend toch wat vermoeid op, (pff “schoolreisje” op je 45e ). De ochtend konden we nog even op z’n Frans genieten van het mooie pittoreske Aix de Provence. Een prachtige afsluiting van een fantastische en intensieve studiereis. Veel geleerd, veel gelachen, een hoofd vol extra kennis, informatie en mooie herinneringen.

Tot slot citeer ik mevrouw Magonet;
‘Iedereen denkt cosmeticaproducten te kunnen maken. Dat is net zo als dat iedereen denkt te kunnen koken. Een beetje van dit en een beetje van dat en het smaakt nog steeds. Maar een crème maken is als bij patisserie. Het komt aan op kennis en nauwkeurigheid. Alles is een beroep!’

Locatie

Inside Beauty
Daniëlle Pieterse

Origamistraat 2
1448 DN Purmerend
06 42243130

Facebook_Button_Inside_Beauty Reisverslag Studiebezoek Laboratorium SPA - Inside Beauty Facebook

Volg ons op Facebook en ontvang als eerste leuke updates en aantrekkelijke acties.

Instagram Button Inside Beauty Instagram

Openingstijden

Maandag
9.00 uur - 21.00 uur
Dinsdag
9.00 uur - 15.00 uur (oneven week)
Woensdag
9.00 uur - 15.00 uur
Donderdag
9.00 uur - 18.00/19.00 uur
Vrijdag
9.00 uur - 15.00 uur (even week)
Zaterdag en zondag gesloten

Zomersluiting: 
20 juli t/m 18 augustus 2019
Eindejaarssluiting:
23 dec 2019 t/m 6 januari 2020

Nieuwsbrief ontvangen?